Artikelen

17 september 2015

BAM Infra Speciale Technieken heeft unieke funderingskennis en -materieel naar Liverpool gebracht om daar in samenwerking met BAM Nuttall de funderingswerkzaamheden van de kraanbaan op het project Liverpool 2 uit te voeren.

17 september 2015

Rijkswaterstaat heeft op 18 augustus nieuwe led-verlichting in de Wijkertunnel in gebruik genomen. BAM heeft deze tunnel onder het Noordzeekanaal in de afgelopen weken voorzien van de allernieuwste led-armaturen van Philips met een aanzienlijk grotere lichtopbrengst. Dankzij het heldere witte licht verbetert de verkeersveiligheid in de tunnel en wordt de bewaking vanuit de verkeerscentrale ook eenvoudiger.

16 juli 2015

Een ‘gouden combinatie’ noemt Eric Mulders OptiTrans4Y, de VOF van BAM en Cofely, die vanaf volgend jaar het asset management voor de tunneltechnische installaties (TTI’s) van de Betuweroute gaat verzorgen. Het contract met Keyrail, inmiddels opgegaan in ProRail als exploitant van de Betuweroute, is eind juni ondertekend.

16 juli 2015

Enkele meevallers en een slimme uitvoeringsmethode leiden tot succes in Limburg: de nieuwe rotonde Halfweg, die de N277, N275 en N562 met elkaar verbindt, wordt elf weken vroeger opgeleverd dan gepland.

18 juni 2015

De ruim 400 meter lange Sontbrug over het Winschoterdiep verbindt de Groningse binnenstad met Meerstad, de nieuwe Vinex-locatie die buiten de stad verrijst. De brug vormt een belangrijke schakel in het bereikbaar houden van de binnenstad als de komende jaren de zuidelijke ring van Groningen op de schop gaat.

18 juni 2015

Vrijdag 19 juni wordt in Maassluis de Laan 1940-1945 opgeleverd. In amper elf weken tijd hebben wij deze hoofdader voor het verkeer van en naar Maassluis volledig gereconstrueerd.

21 mei 2015

Amsterdam krijgt er jaarlijks zo’n 10.000 nieuwe inwoners bij. De stad heeft behoefte aan 5.000 nieuwe woningen per jaar. Er wordt dan ook flink geïnvesteerd in de nieuwbouw van woningen. Onder meer op de Zuidas wordt veel gebouwd. Voor het appartementencomplex Summertime op de Zuidas bouwen we de ondergrondse parkeergarage.

21 mei 2015

Een randweg om de kern te ontlasten van sluipverkeer; de inwoners van Zundert zitten er al tientallen jaren op te wachten. Dankzij de krachtenbundeling van verschillende BAM-disciplines kan de Noordwestelijke Randweg Zundert dit najaar worden opengesteld voor het verkeer.

20 april 2015

Sinds de opening van de stadsbrug ‘De Oversteek’ in november 2013, is het aan de westkant van Nijmegen veel drukker geworden met verkeer, waardoor regelmatig files ontstaan. Met de reconstructie van Poort Neerbosch, het kruispunt Neerbosscheweg – IJpenbroekweg – Hogelandseweg, realiseert de gemeente Nijmegen een betere bereikbaarheid van de stad.

20 april 2015

De provinciale weg N227 is een noord/zuid verbinding dwars over de Utrechtse Heuvelrug. Deze weg ligt in de zogenoemde Ecologische Hoofdstructuur, een samenhangend netwerk van natuurgebieden in Nederland. Door de natuurgebieden die deel uitmaken van de Ecologische Hoofdstructuur met elkaar te verbinden, kunnen planten en dieren zich gemakkelijker verspreiden en is de natuur beter bestand tegen negatieve milieu-invloeden zoals verdroging. 

3 maart 2015

De focus op het project en werken vanuit één portemonnee. Dankzij deze mindset wonnen we vorig jaar de aanbesteding voor de herinrichting van de N236.